Tillbaka!

Varit så fullt upp senaste två veckorna så inte känt att jag hunnit med bloggen. Inte ens loggat in här. Ska svara på era fina kommentarer så snart jag får lite mer tid över nu i helgen!

Så vad har vi haft för oss?

Förra veckan så var vi på skolan två dagar på möten inför skolstart sen hängde jag och dottern mycket med våra nya vänner. Pappan som jag lärde känna på grillpartyt och hans två barn. Vi har bl.a. varit hemma hos dem och lekt, varit vid vår fina pool, ätit middag vid poolen,några luncher, varit vid en fin lekpark, på klättergymmet och sen var pappan vi kan kalla honom D här i bloggen snäll och hjälpte oss med att hitta det sista som vi hade kvar på vår långa lista med material som skulle med till dotterns skola, 4!! rundor krävdes det innan vi äntligen fått tag på allt. Skulle kunna fylla ett helt blogginlägg. 48 vanliga pennor bl.a. Skulle vi ha med oss.Vad ska man med 48 vanliga blyertspennor till?? För mig att de får typ 2 per termin i Sverige?

Sen denna vecka så har det varit skola för hela slanten och olika aktiviteter som vi har gjort på kvällarna. Gillar verkligen denna skolan och hittills har det gått över förväntan. Fungerade ju inte alls något vidare på skolan i North Carolina så dottern var riktig nervös i måndags. Men är en väldigt glad och varm/ familjär stämning på den nya med en rektor som är kanon( till skillnad från den förra i NC) så hoppas det fortsätter vara bra. Alltid tufft att komma till en ny skola och de har verkligen öst på med kunskap från dag 1 då dottern går i 3-klass här och de börjar få betyg i år etc. i år. Upplever kraven som väldigt mycket högre här jämfört med om dottern hade börjat i en 2-klass hemma i Sverige.

Så i dag efter skolan var dottern helt utmattad och riktigt trött och lite ledsen då hon tycker det är lite tufft. Men tror det kommer bli jätte bra när hon kommer in lite mer i det. Är lite roligt förutom dottern som är svensk så finns det en tjej som är halvnorska i klassen och en kille som är heldansk som också är rätt ny här. Så är roligt med lite andra skandinaver i klassen! Särskilt då skolan är relativt liten!! Dessutom fick vi ett väldigt trevligt brev från en mamma i klassen som önskade oss välkomna och skrev att vi gärna kunde hitta på något med barnen efter skolan någon dag. Mycket uppskattat när man kommer helt ny till en skola!

I morgon ska vi på ett grillparty här i huset som första pappan J, anordnar han som bjöd in mig och dottern till sitt grillparty för några veckor sedan. Han har en supergullig son som är lika gammal som dottern. Så blir nog trevligt!! Var dock lite osäkert om sonen skulle vara här i morgon ( då föräldrarna är skilda och har delad vårdnad) men vi hoppas på det för dotterns skull.

I kväll blir det grillat till middag och sen blir det nog någon film. Vi är så trötta hela familjen i kväll.Inte vana att gå upp kl 6 på morgonen efter ett långt härligt sommarlov.
 
Så här fina solnedgångar har vi i Texas! Tog denna från vårt poolområde när vi var nere och grillade och badade en kväll nu i veckan.
#1 - - Therese:

Låter som om dottern har hamnat i en riktigt bra skola :) Härligt!
Och vad kul att du har träffat vänner som är goa att umgås med!
Varm kram

Svar: Ja vi börjar känna oss riktigt hemma här vilket är väldigt skönt, och är så roligt att vi hittat så sköna människor att hänga med! Varm kram tillbaka!!
amerikaliv.blogg.se