Skjutningarna i Austin

Usch vad är det som händer runt om i världen just nu?? Paris,Nice,Orlando,München och nu Austin :-(( Ja listan kan göras lång sista året..

I morse vaknade vi alltså upp till nyheterna om skjutningar här i Austin endast två gator upp från där vi bor. Var riktigt stökigt i natt med många blåljus som lät större delen av natten och i morse fick vi alltså förklaringen. Var 2 olika skjutningar med några minuters mellanrum här i downtown Austin. Först ska en man ha skjutit fem personer på öppen gata i samband med att uteställena stängde i natt. En kvinna i 30- årsåldern är död, de andra skadade. Sen var det en skjutning till i ett parkeringsgarage även det några gator bort från där vi bor. Först så trodde polisen att det var sammankopplade händelser men just nu ser det ut som att det var två olika incidenter.

Så nu känns det på riktigt att man bor i USA.. Alla dessa menlösa skjutningar :-( Förstår mig verkligen inte på amerikanare och vapen...särskilt inte här i Texas där väldigt många är väldigt pro vapen.

Dessutom så var det en luftballong som störtade utanför Austin i går där 16 personer miste livet.. Så Austin har verkligen varit på världskartan senaste dygnet och inte på ett roligt sätt.

Just nu är det ovanligt lugnt här i Downtown.

Luxe apothetique

 
Nu på eftermiddagen gick vi först till ett café där jag tog en latte och dottern tog em chai latte sedan fortsatte vi till favvo butiken här i downtown Ausin.

De har verkligen mycket roligt! I dag fick vi med oss ett shampoo från Kevin murphy och några hårband.
 
 
 
 
 Dessa funderar jag på att köpa. Är en passficka och en adresstagg. Vet inte om de är fina eller för rosa och guldiga ?!
 

Separationsångest

Jag har fått så jäkla mycket separationsångest i år. Först när vi sa hejdå till vänner och familj i Stockholm efter jul och nyårsfirande. Sen när min mamma åkte hem från USA i början av juni. Då grät jag en skvätt och var riktigt jobbigt i några dagar. Särskilt då man inte vet hur länge det dröjer innan man kan ses igen.

Och i går åkte mannen till Sverige. Vi följde med honom till flygbussen och vinkade av. När han hade åkt och dotterns läpp ryckte lite höll jag också på att börja gråta. Men fick bita ihop för dotterns skull så inte hon skulle bli ännu mer ledsen. Mannen var ju i Sverige hela maj och hoppas verkligen inte han blir borta så länge denna gång. Egentligen skulle vi ha åkt allihopa till Stockholm nu 10 augusti men blir så jäkla krångligt med biljetterna då vi har flyttat från North Carolina. Kollade om vi kunde lägga om dem från Austin och först svarade vår resebyrå att det gick men kostade 4400 kr per biljett att lägga om dem, men sen fanns det inga biljetter alls då det är sånt tryck just nu. Sen känns det inte riktigt värt så mycket pengar för att vara "hemma" i ca 10 dagar då vi måste vara tillbaka innan skolan börjar den 22 aug. Sen hade vi även behövt flygbiljetter tillbaka så hade blivit riktigt dyrt.

Och mannen som även hade denna retur resa bokad via Raleigh kommer ha varit på resande fot i nästan 30 h när han landar i Sverige då han var tvungen att åka till Raleigh då det inte gick att endast använda flygbiljetten(benet) från NYC till Stockholm. Både Raleigh och Austin är ju ingen av de större  flyg destinationerna i USA.Så han var tvungen att flyga Austin-Dallas- Raleigh och sen vänta i Raleigh i en massa timmar för att sedan flyga Raleigh- NYC, NYC- Stockholm ingen önskvärd resa alls med andra ord. Men han var verkligen tvungen att åka till Sverige nu så.

Första gången som jag är helt själv med dottern i USA så känns lite konstigt, även om det så klart inte går någon nöd på oss. Men man har ju inte det där sociala skyddsnätet här än som vi har i Stockholm.

I dag är det helt otroligt nog rätt så molnigt här!! Tänk att man kan bli så glad av lite moln!! Har vi tur kanske det även kommer en regnskur!!

Visa fler inlägg