Slutspurt.........

Det ska bli så obeskrivligt skönt när hela denna green card process är över. Nu är det 10 månader sedan vi hade priority date och äntligen har vi intervju på ambassaden om knappt två veckor. Är tyvärr dock fortfarande en del lösa trådar som inte är på plats än. Då vi b.l.a fick veta att våra utdrag ur brottsregister var på g att gå ut, och att vi därför behövde fixa nya. Hoppas verkligen de hinner komma innan vi har intervjun. Sen har de inte heller godkänt vårat äktenskaps certifikat. Hur det nu kan vara fel på det då vi har fått det utskrivet på engelska från skattemyndigheten?Plus lite andra dokument som inte riktigt är på plats än. Så därför är det lite nervöst innan allt verkligen är klart och att vi får våra pass med visumen i. Vi har inte vågat boka några flygbiljetter än eftersom vi är lite oroliga att något strular sig och att det därför kommer dröja några veckor till innan allt är klart. Har en liten ovana att gå in och kolla flygbiljetter varje dag, och de biljetter som för 3 veckor sedan kostade 4500 kostar nu 90000 så lite surt. Men men inte så mycket att göra åt, då vi förhoppningsvis kan åka över någon gång i juli då även många andra har semester.

Mina 4 favoritplatser i USA- So far

1.Carmel-by-the-Sea som ligger längs highway 1, ca 18 mil söder om San francisco. Denna lilla stan är magiskt pittoresk med söta små hus, jätte fina stränder och många små mysiga butiker och fina hus.I grannstaden Monterey finns ett jätte fint aquarium som även det är väl värt ett besök.
2.Santa Monica- Los Angeles. Älskar verkligen detta ställe. Ofta fullproppat med turister men här finns allt. Superbra shopping längs third street promenade, trevliga restauranger,fin strand, fina promenadstråk, och så den kända piren med ett litet nöjesfält. Där hade vi turen att se delfiner som lekte i vattnet sist vi var där.
3. Las Vegas- första gången vi var i Vegas så var jag inte säker på om jag gillade stället. Men vid andra besöket blev jag riktigt förtjust. Finns super bra hotell med fina poolområden, jätte bra shopping, bra mat och allt är oerhört lättåtkomligt, och underhållningsfaktorn är hög! Föredrar dock ett besök i Vegas, mitt i veckan då det är lite väl mycket party på helgerna för min smak.
4. Nantucket Massachusetts. Denna ö är superfin!! Var kärlek vid första ögonkastet. På Nantucket finns fina stränder och helt perfekta hus i bästa New England stil. Ja hela ön är en uppvisning av perfektion.

Mysig helg!

Å vilken mysig helg vi haft. I lördags firade vi min systerdotter som fyllt år med mysig lunch på blue light yokohama som är en japansk restaurang, sedan gick vi och kollade på en utställning med examensarbeten på berghs school of communication. Min svågers systerdotter ställde ut så var jätte kul att se.
I går hängde vi på stan och shoppade lite och kollade på gumball 3000 som gick av stapeln.
Nu ska vi boka hotell i Göteborg nästa vecka då vi beslutade oss för att göra läkarundersökningarna där istället. Kändes som vi fick ett mycket bättre bemötande där. Passar även på att träffa lite vänner som bor där innan vi flyttar. Kanske hinner vi med ett besök på Liseberg också.
Visa fler inlägg