Äntligen varmare väder!!

I fredags hade vi strålande sol och runt 14 grader varmt så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Chapel Hill för lunch och promenad längs den mysiga "huvudgatan" Franklin St. Stannade till i diverse söta bok och delikatessbutiker. Handlade med mig en del godsaker till helgen från detta supermysiga ställe. Kombinerad restaurang och delibutik. Tyvärr hade vi redan ätit precis innan men nästa gång vill jag äta här!Som ni ser så satt det folk ute och åt! 
 
I går hade vi runt 18 grader varmt så vi åkte först in till ett ställe i Raleigh som heter Lafyatte Village som är uppbyggd som en "fransk liten by" med butiker och restauranger. Var rätt mysigt! Om än väldigt konstgjort.. Men när man är i USA så. Hursomhelst så hittade vi en riktigt rolig kryddbutik som kändes väldigt bra och unik. Gick runt och doftade på en massa roliga kryddor från hela världen utan en massa konstigheter i!! http://www.savoryspiceshop.com/  De hade även många roliga recept! Finns i rätt så många delstater här i USA,!
Efter det fortsatte vi till ett Shoppingmall som vi inte hade varit på innan. Men var så himla mycket folk och super fullt överallt så vi fortsatte till Cameron Village istället. Är favoritstället i Raleigh! Satt oss på starbucks och tog en varsin venti Latte och kollade på folk.Om vi skulle bo inne i Raleigh är det absolut här jag skulle vilja bo! Älskar mixen utav folk utan att det är det minsta snobbigt folk går till och med ner i pyjamas till Starbucks. Åt sedan en supergod bbq middag på vägen hem efter att ha snurrat bort oss ett bra tag i Durham. Gpsen måste ha hittat en gammal adress till restaurangen så vi fick oss en ordentlig rundtur Genom halva Durham. Så vi var nog inte tillbaka hemma förens efter kl nio. Och vi som bara skulle ut en sväng..
 
I dag hade vi 21 grader varmt så istället för jobb och skolarbete för dottern så åkte vi tillbaka ner till Cameron Village där vi stannade till på Starbucks för att sedan åka till en park som hade rätt så många aktiviteter för barn. Många som hade samma idé för var krig om parkeringsplatserna. Men löste sig efter lite väntande 😀. Så vi åkte både en tur med ett lilleputte tåg genom parken och dottern fick en tur på en karusell från 1911!! Den var verkligen jätte fin!! Precis när vi var klara började det regna så fick skynda oss upp till bilen. Han precis in innan det började ösa ner! Bra timeing! Efter det åkte vi tillbaka till samma middagställe som i går. Tog samma sak i dag trodde jag. Men uppenbarligen måste jag fått fel kyckling i går för denna var superstark! Den jag tog i går var precis lagom så måste fått fel mat i går. Nu blir det skolarbete för hela slanten resten av kvällen!!
 

2 new crushes

I dag har jag blivit lite småkär i två grejer!! Först smoked butterscotch latte från Starbucks. Sett reklam för den överallt men fegat ur innan och tagit en vanlig latte i stället. Men i tag så vågade jag mig på att prova! Och jag säger bara olalaaa!! Söt och sliskig? Japp!!!Men supergod!!Måste beställa en i morgon igen!! 

 
I dag hängde vi först på en bokhandel där vi drack dessa godingar, läste och kollade mail. När vi var klara kom vi på att vi var rätt så nära Chapel Hill. Den tredje staden i the triangle här i NC. Vi hade inte varit där tidigare så tänkte att det kunde vara kul att kolla in. Jag hade dessutom läst att de skulle ha en bra Whole foods market där! Något jag saknar så från Austin! Så vi tänkte att vi kunde kolla in Chapel Hill lite snabbt och sen handla middag på Whole foods. Tyvärr glömde jag helt bort att ta bilder, dumma mig! Men vilken mysig liten studentstad!! Helt kär!!Så galet mysigt!!Vilket folkliv med en massa små mysiga restauranger och butiker i varje hörn! Var verkligen folk överallt utan att det var för mycket.Upplever Raleigh som mycket mer dött och nästan lite åt det tråkigare hållet. Även om vi har våra favoriter där också. Lovar att ta med mig kameran nästa gång så ni får se! Lånade lite bilder från nätet så länge, för nej vi har inte så här grönt här än :-) 
 
 
Detta ställe måste vi prova nästa gång :-) 
Eller detta!!!Eller!!!
Fanns verkligen hur många fina och mysiga ställen som helst!!!Blir nog många turer hit i vår!!De säger att våren brukar komma i slutet av Februari så hoppas på att det stämmer i år också!! 
 
 
 

American Tobacco Historic district

I dag gjorde vi en utflykt till American Tobacco District i Durham! Hade inte varit i Durham tidigare så var kul att se! Durham skiljer sig rätt mycket från Raleigh. Mycket mer av en klassisk amerikansk arbetarstad med mycket karaktär.
 


Vi var huvudsakligen i American Tobacco district. Tidigare låg fabriken för cigarett märket lucky strike där bla. Var riktigt trevligt med en hel del restauranger. Var skönt att få komma ut i solen! Jo vi hade strålande sol och 14 grader varmt i dag också😀
 
 
 
 Var mycket vatten och vattenfall på området som dottern tyckte det var roligt att titta på! Även ett gammalt tåg fanns! 
 
 
Burts  Bees  hade även sitt  headquarters där! Jätte roligt då det är ett märke jag verkligen gillar! Hade ingen aning om att de låg här! Tyvärr så hade de ingen butik i anslutning!! :-( förstår inte varför!! Massor av turister( antar jag) då läget hade varit klockrent för en butik!! Kikade i alla fall in genom fönsterrutorna!! Såg väldigt trevligt ut! Kanske där jag ska söka jobb :-) få lukta och testa på bra produkter hela dagarna, det vore något!!! Undrar om de har någon sådan tjänst 😃
Nya tider!! Lite roligt!! Undra vad de gamla tobakspamparna skulle tycka om denna skylt ? 
 
 
Visa fler inlägg