Sverige vs. USA

Vad jag tror jag kommer sakna/inte kommer sakna när vi flyttar till USA topp 5!

Kommer sakna:

1.Att kunna gå överallt!!( ÄLSKAR långa promenader) Har under de sista 12 åren (när vi bott i Sverige) antingen bott mitt inne i centrala Göteborg, eller som nu mitt inne i centrala Stockholm med gångavstånd till det mesta, och då jag varit grislat och bekväm av mig så har det (gud hjälp mig) inte blivit av att jag fått tummen ur och skaffat körkort. Måste fixas omgående så fort vi kommer över.(stort problem) Annars kommer jag bli en väldigt grinig fru/ mamma som sitter hemma hela dagarna och kollar på amerikanska såpor och käkar chokladpraliner, och det kommer absolut ingen i familjen bli glad utav, allra minst jag. Glad fru/mamma är lika med glad familj ;-)!

2.Att ha nära till just ”nära och kära” å vad jag kommer sakna min älskade mamma, familj och närmaste vänner. Men hoppas på att det blir mer kvalitetstid när vi väl ses!! Och mamma du är ju en nybliven glad pensionär nu, hint hint.

3.Svenska föräldraledigheten och sjukvårdssystemet till viss del- händer det något akut kan man alltid ringa 112 och det kommer en ambulans och hämtar upp dig(förhoppnigsvis) och räkningen som kommer efter är rätt så moderat om man jämför med USA..

4.Lösgodis- Hur ska jag överleva? Hejdå center, dumle, saltlakris, sura flaskor, romerskabågar etc. Snyft snyft (fast på den positiva sidan är att jag kanske äntligen blir av med mitt sockerberoende då inget går upp i mot det svenskt godis) Skulle i och för sig vara belgisk choklad..men nu ska vi ju inte flytta till Belgien..

5.Den Svenska sommaren (när det är fint väder vill säga)

Inte sakna:

1.Det Svenska vädret, jag lider mig igenom stora delar av året i Sverige. Kyla, slask, grått väder, alla varma ytterkläder som ska dras på och av, en kall lägenhet, det är något jag absolut inte kommer sakna!

2.Den svenska berömda jantelagen, say no more.

3.Stressade och smått otrevliga Stockholmare med mycket attityd och image (när man inte känner dem) Gillar verkligen att man kan prata med folk i USA som man inte känner utan att anses knäpp. Här tränger sig folk före i kön, och blänger surt på dig om du tilltalar dem, och oftast så tittar de på dig som att du är galen och svarar något i stil med ”du, jag har faktisk bråttom” .

4.Höga skatter.

5.Service- på restauranger och i butiker. Ofta blir man rätt så otrevligt och nonchalant bemött. Inte så kul, särskilt inte när det ändå kostar en del att gå ut och äta. (kanske ska tillägga att detta också gäller Stockholm i första hand ;-) )det går segt...


Inte blivit så mycket bloggande som jag hade tänkt här, mest för att det inte har hänt så mycket nytt på USA fronten. Vi hade vårat PD (priority date) nu i augusti, och vi har fortfarande inte hört något nytt ifrån NVC. Vi har dock gått händelsen något i förväg och fixat och skickat in sådana pappar som vi vet att de kommer efterfråga.
1. Fullständigt Personbevis på engelska
2. Intyg på att vi är gifta, och när vi gifte oss
3. Utdrag ur belastningsregistret
4. Utdrag från militärtjänstgöring (för min man)
5. Fixa två passfoton per person. ( det missade vi när vi skickade in alla pappren så måste fixas nu i veckan)
Var skönt att vi för en gångs skull började i tid då det tog över tre veckor att få våra utdrag ur belastningsregistret. När vi lämnade in ansökan hos Polisen här i Stockholm hade de missat att skicka med våra passkopior, utan de skickade istället med oss de hem, och sa att vi skulle lämna de till Amerikanska ambassaden istället då de redan hade våra uppgifter..Men så var alltså inte fallet utan de skulle ha skickats med, därav förseningen… Normalt sett ska det ta två veckor ”bara”.
Vi hade hoppats på att allt skulle vara klart tom. 15 oktober, men just nu ser det riktigt tveksamt ut. När vi ringde och pratade med NVC i början utav augusti sa de att det inte skulle hända något förens i slutet utav månaden eller början av september. Sen läste jag på en US immigration blog att det var otroliga förseningar just nu på upp t.o.m. 9 månader. Men stod inte exakt vad det gällde så hoppas hoppas att det inte gäller oss!! Håll tummarna!
 Bilden kommer ifrån google.
Visa fler inlägg