Helgen som gick

Vi hade en mycket trevlig/ rolig helg. I lördags var vi ju bjudna på ett bbq party som började vid kl 2 på eftermiddagen. Dottern blev jätte glad då hennes kompis var där. De var de ända större barnen på festen så de sköter sig mycket själva. Så skönt. De kommer förbi oss vuxna lite då och då annars så är de i väg och leker själva.( i närheten så vi har lite koll på dem så klart men ändå)

Vi vuxna satt och snackade och åt och drack gott och grillade i några omgångar. Även om det "bara" är runt 33 grader ute på dagarna nu så blir man ändå rätt så kokt. Vi satt under ett plåttak så var riktigt varmt stundtals. Men annars hade vi jätte trevligt. Var väldigt lättsam och uppsluppen stämning. Så vi satt kvar ända tills strax efter nio på kvällen.Mannen fann även han verkligen mina fina "pappavänner" . Så i söndags fick han erbjudande om att ut och reca bilar på en bana med grabbarna.. Ha ha lite småputt blev jag då det känns som jag blivit lite lätt utbytt där ;-)

I söndags träffades vi igen några stycken vid poolen för bad och bbq. Ungarna hade lika roligt även i söndags så blev många timmar ute där även då.

Verkligen varit super dålig på ta bilder det sista. De enda som jag har tagit är dessa från vår balkong. Vädret kan verkligen skifta snabbt här i Texas.

Tillbaka!

Varit så fullt upp senaste två veckorna så inte känt att jag hunnit med bloggen. Inte ens loggat in här. Ska svara på era fina kommentarer så snart jag får lite mer tid över nu i helgen!

Så vad har vi haft för oss?

Förra veckan så var vi på skolan två dagar på möten inför skolstart sen hängde jag och dottern mycket med våra nya vänner. Pappan som jag lärde känna på grillpartyt och hans två barn. Vi har bl.a. varit hemma hos dem och lekt, varit vid vår fina pool, ätit middag vid poolen,några luncher, varit vid en fin lekpark, på klättergymmet och sen var pappan vi kan kalla honom D här i bloggen snäll och hjälpte oss med att hitta det sista som vi hade kvar på vår långa lista med material som skulle med till dotterns skola, 4!! rundor krävdes det innan vi äntligen fått tag på allt. Skulle kunna fylla ett helt blogginlägg. 48 vanliga pennor bl.a. Skulle vi ha med oss.Vad ska man med 48 vanliga blyertspennor till?? För mig att de får typ 2 per termin i Sverige?

Sen denna vecka så har det varit skola för hela slanten och olika aktiviteter som vi har gjort på kvällarna. Gillar verkligen denna skolan och hittills har det gått över förväntan. Fungerade ju inte alls något vidare på skolan i North Carolina så dottern var riktig nervös i måndags. Men är en väldigt glad och varm/ familjär stämning på den nya med en rektor som är kanon( till skillnad från den förra i NC) så hoppas det fortsätter vara bra. Alltid tufft att komma till en ny skola och de har verkligen öst på med kunskap från dag 1 då dottern går i 3-klass här och de börjar få betyg i år etc. i år. Upplever kraven som väldigt mycket högre här jämfört med om dottern hade börjat i en 2-klass hemma i Sverige.

Så i dag efter skolan var dottern helt utmattad och riktigt trött och lite ledsen då hon tycker det är lite tufft. Men tror det kommer bli jätte bra när hon kommer in lite mer i det. Är lite roligt förutom dottern som är svensk så finns det en tjej som är halvnorska i klassen och en kille som är heldansk som också är rätt ny här. Så är roligt med lite andra skandinaver i klassen! Särskilt då skolan är relativt liten!! Dessutom fick vi ett väldigt trevligt brev från en mamma i klassen som önskade oss välkomna och skrev att vi gärna kunde hitta på något med barnen efter skolan någon dag. Mycket uppskattat när man kommer helt ny till en skola!

I morgon ska vi på ett grillparty här i huset som första pappan J, anordnar han som bjöd in mig och dottern till sitt grillparty för några veckor sedan. Han har en supergullig son som är lika gammal som dottern. Så blir nog trevligt!! Var dock lite osäkert om sonen skulle vara här i morgon ( då föräldrarna är skilda och har delad vårdnad) men vi hoppas på det för dotterns skull.

I kväll blir det grillat till middag och sen blir det nog någon film. Vi är så trötta hela familjen i kväll.Inte vana att gå upp kl 6 på morgonen efter ett långt härligt sommarlov.
 
Så här fina solnedgångar har vi i Texas! Tog denna från vårt poolområde när vi var nere och grillade och badade en kväll nu i veckan.

Utmattad

Jag är så fruktansvärt slutkörd. Verkligen inte fått till sömnen alls det sista. Vi har väldigt ljust där vi sover då vi har en glasvägg (från golv till tak) precis där vår säng står och jag har alltid gillat ha mörkt när jag sover. Och senaste veckorna så har även det fina bygget intill envisats med att rikta 6 stycken strålkastare från två stora byggkranat direkt typ ovanför våra fönster så är aldrig mörkt. ( fungerar inte riktigt att blocka ut allt ljus med ögonbindel) dessutom har det varit ganska stökigt med ljud från alla barer i närheten och sen en massa utryckningfordon som låter på nätterna det sista så jag har kommit in i en ond cirkel där jag kanske sovit ca 4 timmar per natt sista 12-13 dagarna.
 
Så i går kväll var jag helt utmattad och ska erkännas inte på mitt bästa humör. Då däckar mannen kvart över nio då han kom hem sent kvällen innan efter en flygresa som tog 34 timmar då det var en massa förseningar så han var självklart rätt trött fortfarande. Han låg typ mitt i sängen på rygg och snarkade högt och ljudligt. ( var antagligen utmattad efter flygresan)Då vi hyr helt möblerat så har vi en rätt liten säng en Queen och de är ju bara 153 cm och vi är vana att sova i en king eller som i Sverige där har vi en 180 säng så det var därför inte så mycket plats kvar över till mig när jag väl skulle gå och lägga mig. Så när jag väl gått och lagt mig så kan jag omöjligt sova då han låter mycket och tar plats..Så minst sakt irriterad i mitt trötta tillstånd så går jag och lägger mig på soffan. Men hör även hans snarkningar därifrån då vi inte har några dörrar här förutom till badrummet då. ( modernt ska det visst vara, och sen är lägenheten byggd efter utsikten)Vi har väggar men de slutar typ 2 m innan de stora fönstren.Så därför hörde jag honom även klart och tydligt från soffan i vardagsrummet. Kunde verkligen inte somna där heller..
 
Och plötsligt blir jag så himla ledsen. Tror inte jag har gråtit riktigt ordentligt sedan några timmar efter min systers begravning för 1,5 år sedan. Ni vet sådan där riktig fulgråt där man bara inte kan sluta och tårarna bara forsar. Grät för att jag var så trött, för att jag trodde jag hade en vän som nog visat sig inte vara en vän. För att en del av mina vänner i Sverige " glömmer bort mig" eller ni vet när man inte har den där dagliga kontakten längre så får man inte lika naturligt höra allt först. Utan fick höra från en vän som glömt berätta en superviktig händelse i dennes liv att " oj det trodde jag du redan visste. Det vet ju alla" så ja det sved lite helt enkelt. Sen grät jag lite för att det känns som mannen lite " glömde bort min födelsedag i år" han sa väl från Sverige att vi skulle gå ut och hitta på något kul när han var tillbaka och sen har han inte nämt det mer. Jag vet löjligt av mig.
 
Men mest av allt grät jag för att den person jag mest av allt i hela världen skulle vilja ringa och prata med inte finns där. Min älskade, fina,roliga och kloka storasyster. Vi som skulle bli gamla tillsammans och få se våra framtida barnbarn växa upp. Jag grät för alla roliga saker och resor vi skulle ha gjort i framtiden tillsammans. För att vi inte fick mer tid tillsammans och för allt som kunde ha varit. 
 
Så i dag känner jag mig minst sagt utmattad, dels efter allt gråtandet och sen blev det i princip endast 1-2 timmars sömn så i dag är jag minst sagt sliten. Denna låt sammanfattar mitt mentala tillstånd rätt bra i dag.
 
https://m.youtube.com/watch?v=FGdaSDwKPG8
 
 
By the way, är det någon som jag känner eller har träffat IRL som läser bloggen?? Från början var den mer tänkt som en blogg för vänner och familj skulle kunna följa oss här borta. Men då jag aldrig fått tummen ur att berätta att den finns ( även om den faktiskt står på mitt instagram) så har jag faktiskt inte riktigt någon koll på vilka ni är som läser. Några av er fina bloggläsare känner jag så klart till men vore roligt att veta lite mer om vilka ni är som faktisk läser min lilla blogg. 
 
 
Visa fler inlägg