Oväder och är huvudet dumt får kroppen lida

Senaste tre dygnen har vi haft rejält oväder här med kuling,och en massa regn. Varit svårt att sova för det har låtit så extremt mycket av blåsten på nätterna. I går trotsade vi vädret och åkte ut en sväng. Var b.la en sväng ner till stranden. Eller stranden...Den var i princip "borta" då vattnet stigit så.


Sen fick vi gör oss att vi skulle äta lunch på ett lokalt ställe här som ligger vid huvudgatan som heter donut hole. Alltid fullsatt vilken tid vi än passerar så var lite nyfikna på att prova. Men var inget som vi tyckte lät så där jätte gott på menyn(för vår något mer svenska smak) så vi bestämde oss för att köpa med några donut och prova. Hon i kassan sa att det bästa och billigaste var att köpa med oss sex stycken så det gjorde vi. Och herregud vilken dum ide(att äta upp alla på en gång) då vi köpte sex stycken olika som vi alla ville prova.. Minns inte om jag någonsin haft så ont i magen som efter ha ätit dem, och då slängde vi ändå två stycken som vi inte orkade smaka på..Ja ja är huvudet dumt får kroppen lida.

Här nedan kommer några bilder, de två första från i går och den sista tog jag precis från fönstret, blåser fortfarande och regnar. Blåst ner en massa massa skräp och skit i poolen oxå så det kommer nog ta någon dag innan den är badbar igen. 
 
 

Veckan som gick

I måndags förra veckan så åkte vi till Pensacola beach för att kolla på lite lägenheter, då kontraktet på den vi bor i nu bara var ett korttidskontrakt som går ut första nov.

Men i vanlig ordning här så steg hyran plötsligt med sisådär 5000 kr i månaden. Superfin lägenhet mitt på stranden och utsikt över havet från två håll. Men tyckte den blev på tok för dyr så hoppade. Sedan åkte vi in till downtown Pensacola. Var verkligen jätte mysigt där med fina små hus och nästan lite New Orleans känsla på en del med fina balkonger. I tisdags så tog vi en dag på stranden då vi hade helt otroligt fint väder. Blivit för få dagar på stranden här även fast vi har haft fint väder.

I onsdags så tillbringade vi dagen på ett social security kontor då våra social security card aldrig kom fram. Precis allt som kan strula har strulat för oss sen vi kom till USA så lite jobbigt. Orkar inte ens tänka på allt som verkligen INTE har fungerat för oss sedan vi kom hit.

I torsdags kväll så räddade vi en anka/dopping unge som var ute och sprang mitt på vägen vid en stor parkering på ett shoppingmall. Den var nära att bli överkörd si vi stannade bilen och maken gick ut och lyckades få upp den i bakluckan så sen åkte vi runt med lilla ankungen i bagaget... Visste inte alls vart den hörde hemma så frågade runt i lite butiker i närheten men ingen visste. Försökte även stoppa en polis men han såg oss inte, så till slut åkte vi in och frågade några personer utanför en matbutik och de trodde sig veta vart ankan kom i från. Så vi letade oss till en damm i närheten där vi släppte ut den. Var faktiskt och kollade till den i söndags och den levde och mådde bra så var skönt att se. Särskild då vi läste på att just den arten är utrotningshotad i en del delstater här i USA.

I lördags så var vi och besökte en farmers market hade egentligen tänkt hitta på något mer efteråt men fick sådan himla migrän så var tvungna att åka hem. Så blev sängen för mig resten av lördagen och söndagen.Strandbröllop och fina solnedgångar

Förlåt för min frånvaro. Blev en liten längre bloggpause än vad jag hade tänk. Knappt orkat sätta på dotorn senaste två veckorna. 
 
Hur som helst så har vi haft lugna dagar sedan sist. Vädret har varit helt otroligt fint. Runt 26-28 grader varmt, strålande sol och lätt bris varje dag. Tyvärr har jag haft ont i huvudet, haft feber och varit lite förkyld senaste fem dagarna så inte kunnat varit ute i solen någonting :-( Hur lyckas man bli förkyld i denna sommarvärme ens kan man ju fråga sig... 
 
Annars så börjar vi få riktigt bra koll på området här runtomkting. Börjar nästan bli lite smått uttråkade men vi stannar nog ett tag till. Hur kan man bli uttråkad på detta otroligt vackra ställe kanske ni undrar? Jo det är otroligt vackert!!!Stränderna är sååå fina!! Men känns lite som en låsasvärld där allt går ut på att få turisternas pengar. Är ca 14 000 bofasta här och de har 4 miljoner!! turister per år. Mäniskorna här faktiskt inte är särskilt trevliga. De är rätt så hetsiga i trafiken och har endast haft 2 samtal med någon som inte rör något ärende som vi haft. Och anledningen till dessa två samtal var att dessa både hade kopplingar till Skandinavien och hade varit i Sverige så de kände igen språket när jag och dottern pratade med varandra. Först träffade vi en supermysig kvinna som kom fram på ett shoppingmall här. Hon berättade att hon hade bott i Finland i några år och tagit färgan över till Sverige så ofta de kunnat. Tyvärr bodde hon inte här utan hon och hennes familj bodde numera utanför Atlanta och de var här på semester. Den andra var en man som jobbade inne på Ralph Lauren som berättade att han hade varit sjöman när han varit ung och därför hade han varit ofta i Norge och i Bergen. Han kunde inte riktigt bedömma om vi pratade Svenska eller Norska så därför frågade han oss och vi började prata lite. Men det är allt på tre veckor. I Texas pratade vi med okända människor överallt då de verkligen tar kontakt hela tiden och är supergulliga. Så det känns lite trist här måste erkännas. Även i New England och i Kalifornien är jag van vid att människor är trevliga och lättpratade men här känns det lite som att vara tillbaka i Stockholm :-) Tur att det är så vackert i alla fall. 
 
Förra lördagen så åkte vi ner till stranden en liten stund innan solnedgång och vi hade turen att få se ett otroligt vackert strandbröllop. Vilken tur med vädret de hade, det var verkligen magiskt vackert!Roigt då det veckan innan var ösregn och rätt kallt så var kul att få se!!
 
 
Visa fler inlägg