Sjukstuga

Har verkligen varit en riktig sjukstuga här senaste veckorna och mannen är fortfarande i Sverige.Eller han kommer äntligen hem i dag.

Han har varit borta i 4,5 vecka! Var inte alls tänkt så,men dök upp oväntade grejer han behövde ta hand om. Under dessa veckor har vi drabbats av 3 magsjukor och två förkylningar!! Ja ni hör helt galet. Dottern behöver bara va i skolan i en dag sen är det kört..

I helgen har det varit memorial weekend och vi hade tänkt hitta på något kul men blev istället att vi inte gick utanför dörren då dottern varit riktigt förkyld.

Och sen vaknade jag i natt med superont i magen på ett ställe. Min mage har varit i obalans efter alla magsjukor och jag har haft svårt att äta. Så funderade först på om det kunde va magsår då jag hade riktigt riktigt ont, men nu på morgonen så fick jag hög feber och även väldigt ont i kroppen så kanske är någon ny flunsa.. Helt galet!!!

Och vi som hade så mycket roligt inplanerat skulle åkt till Savannah och Charlston, en sväng till bergen och en till sväng till havet. Inget av detta har blivit av, och nu åker mamma tillbaka till Sverige på torsdag.

Nu vet ni i alla fall varför jag inte har varit så aktiv här.

North Carolina och toalettlag

Få har väl missat North Carolinas nya toalettlag.
 
North Carolina har en ny kontroversiella lag som hindrar kommuner från att på egen hand utöka HBTQ-personers rättigheter. Trans personer får helt enkelt enligt lag inte använda de allmäna toaletter som överenstämmer med det kön som de själva identifierar sig som. Helt galet om du frågar mig!! Blir så galet arg så fort jag ens tänker på det.. North Carolina är ni medvetna om att året är 2016 och inte 1860??????

Lagen har mött en storm av protester, och överallt ser man nu olika T-shirts till protest mot nya lagen och många resturanger här har skaffat nya skyltar. 

 
 

Även vita huset och ca 120 företag har nu visat sitt ogillande, däribland Google,facebook och Pepsi. Dessotom så har nu ett flertal andra amerikanska delstater och städer gett sig in i debatten. New York, Boston, Washington och Conneticut har alla nu förbjudit sina anställda att göra affärsresor till North Carolina i protest mot lagstiftningen. Bra där!!! Fortsättning lär följa!! Just nu vill jag bara flytta härifrån ASAP!!! :-(

 
 
Bilderna lånade jag från google.

 

 

 

 

 

 

 

 

I lördags på Southpoint

I lördags så tog vi bussen(eller två olika bussar om vi ska vara noga) till ett stort shoppingmall i Durham. Det finns tre lite större shopingmall i Raleigh-Durham området och detta är min favorit. Är det nyaste och har Nordstrom och en massa andra butiker och varuhus.Vädret var fantastiskt och det finns även en trevlig shoppinggata utomhus med många resturanger, bio och butiker som vi tillbringade lite tid på. Fick med oss lite kläder till dottern, presenter till en vän till mamma som nyligen fått en baby från gap baby och sen fick jag med mig lite produkter från bath and body works. 
 
 
 
 
Visa fler inlägg