Tuff vecka med skolan

Varit en riktigt tuff vecka för dottern i skolan. I måndags när hon kom till skolan fick hon veta att de hade flyttat hennes bästa kompis till en annan klass. De har varit mycket intriger och bråk mellan tjejerna i denna klass konstant sedan se började i höstas. Här i USA så bryter de ju upp klasserna och mixar om varje läsår, och i dotterns klass hamnade ett gäng tjejer som inte alls kommer överens. Så varit extremt mycket tjafs  och bråk. Dottern har tyckt att det har varit jätte jobbigt och ibland har hon blivit ofrivilligt indragen när vissa tjejer har varit arga på hennes bästa kompis och då istället har de hämnats på dottern och då har hon såklart blivit jätteledsen och hon har varit så trött när hon har kommit hem. 
 
Så därför tog lärarna och rektorn? Beslutet att flytta på bästa kompisen till dottern med förhoppning om att det ska bli lugnare i klassen. Dottern blev så klart förtvivlad då hon och bästa kompisen kommit superbra överens från första stund och fann varandra direkt. De andra tjejerna har inte riktigt släppt in då de har sina fasta bästa kompisar sedan tidigare.
 
Då de endast har 30! minuaters rast på hela dagen och klasserna är uppdelade i olika tider så ser dottern och hennes vän varandra aldrig längre. Och varit riktigt tufft för dottern då de andra tjejerna varit stentuffa mot henne denna veckan och velat att hon ska genomgå en massa test för att vara med i deras klubb.. Dessa test är förstås helt påhittade av tjejerna och ändras konstant. Bl.a. så har de sagt att dottern måste sluta vara tjejig och bli en tomboy om hon ska få vara med och leka hon får inte heller ha något rosa på kläderna....
 
Så jag hoppas verkligen det blir bättre på sikt och att hon får några nya bra vänner i klassen. Förstår verkligen att hon är ledsen och saknar sin vän. Inte lätt att komma ny till en skola där alla känner varandra sedan länge och finna sin plats. 

Vädret!!!

Vädret är helt ljuvligt i Austin just nu!! Har äntligen börjat få lite svalare kvällar och nätter.

På dagarna når temperaturerna upp till runt 27-31 men är rätt så svalt på kvällarna och förmiddagarna. Tagit några kvällspromenader ni i veckan runt sju tiden och då har det varit ungefär 24 grader ute, helt perfekt! Har inte kunnat gå runt "sjön" på nästan tre månader då det varit på tok för varmt.

Enda nackdelen är att poolen börjar bli kallare. Dottern har bara doppat sig snabbt senaste två dagarna och kommit upp nästan direkt. Vi har vant oss med att den hållit 28-31 grader hela sommaren och nu när nätterna blivit kallare (runt 18-20) så är det nog runt 25-26 grader i poolen. Den ska vara uppvärmd så att det ska gå och bada hela året men kan inte tänka mig att uppvärmningen är på än.

Hej vardag!

Livet rullar på i mer standard vardagslunk just nu. Austin har blivit "hemma" och allt flyter på som det ska.
 
I veckorna så kretsar väldigt mycket kring dotterns skola just nu. Varit lite röriga veckor där men nu börjar allt sätta sig. Ska skriva lite mer snart om mina erfarenheter med det amerikanska skolsystemet. Haft rätt stora problem med att acceptera hur saker och ting fungerar i USA måste jag säga. Men jag/ vi trivs jätte bra på det stora hela i USA. 
 
Helgerna har även de sett rätt så lika ut det sista. Träffar alltid upp ett gäng kompisar och grillar och badar och snackar och har allmänt trevligt. I söndags var det bbq och bad här på vårt pooldäck. Var väl allt som allt kanske 12 personer. Jag var väldigt glad då några av tjejerna som jag tycker väldigt bra om kom. Var kul att få hänga lite med dem då det varit rätt så killdominerat ett tag på helgerna. Borde kanske gå med i Swea? Så kluven till det..
 
 
Så här såg himlen plötsligt ut i söndags( kan skifta otroligt snabbt här i Texas ) så vi fick snabbt packa ihop oss och fortsätta inomhus istället. 
 
Bjuder på två bilder från vår balkong som jag tog förra veckan. 
 
 
Visa fler inlägg