Sverige vs. USA

Vad jag tror jag kommer sakna/inte kommer sakna när vi flyttar till USA topp 5!

Kommer sakna:

1.Att kunna gå överallt!!( ÄLSKAR långa promenader) Har under de sista 12 åren (när vi bott i Sverige) antingen bott mitt inne i centrala Göteborg, eller som nu mitt inne i centrala Stockholm med gångavstånd till det mesta, och då jag varit grislat och bekväm av mig så har det (gud hjälp mig) inte blivit av att jag fått tummen ur och skaffat körkort. Måste fixas omgående så fort vi kommer över.(stort problem) Annars kommer jag bli en väldigt grinig fru/ mamma som sitter hemma hela dagarna och kollar på amerikanska såpor och käkar chokladpraliner, och det kommer absolut ingen i familjen bli glad utav, allra minst jag. Glad fru/mamma är lika med glad familj ;-)!

2.Att ha nära till just ”nära och kära” å vad jag kommer sakna min älskade mamma, familj och närmaste vänner. Men hoppas på att det blir mer kvalitetstid när vi väl ses!! Och mamma du är ju en nybliven glad pensionär nu, hint hint.

3.Svenska föräldraledigheten och sjukvårdssystemet till viss del- händer det något akut kan man alltid ringa 112 och det kommer en ambulans och hämtar upp dig(förhoppnigsvis) och räkningen som kommer efter är rätt så moderat om man jämför med USA..

4.Lösgodis- Hur ska jag överleva? Hejdå center, dumle, saltlakris, sura flaskor, romerskabågar etc. Snyft snyft (fast på den positiva sidan är att jag kanske äntligen blir av med mitt sockerberoende då inget går upp i mot det svenskt godis) Skulle i och för sig vara belgisk choklad..men nu ska vi ju inte flytta till Belgien..

5.Den Svenska sommaren (när det är fint väder vill säga)

Inte sakna:

1.Det Svenska vädret, jag lider mig igenom stora delar av året i Sverige. Kyla, slask, grått väder, alla varma ytterkläder som ska dras på och av, en kall lägenhet, det är något jag absolut inte kommer sakna!

2.Den svenska berömda jantelagen, say no more.

3.Stressade och smått otrevliga Stockholmare med mycket attityd och image (när man inte känner dem) Gillar verkligen att man kan prata med folk i USA som man inte känner utan att anses knäpp. Här tränger sig folk före i kön, och blänger surt på dig om du tilltalar dem, och oftast så tittar de på dig som att du är galen och svarar något i stil med ”du, jag har faktisk bråttom” .

4.Höga skatter.

5.Service- på restauranger och i butiker. Ofta blir man rätt så otrevligt och nonchalant bemött. Inte så kul, särskilt inte när det ändå kostar en del att gå ut och äta. (kanske ska tillägga att detta också gäller Stockholm i första hand ;-) )Visa fler inlägg