Tuff vecka med skolan

Varit en riktigt tuff vecka för dottern i skolan. I måndags när hon kom till skolan fick hon veta att de hade flyttat hennes bästa kompis till en annan klass. De har varit mycket intriger och bråk mellan tjejerna i denna klass konstant sedan se började i höstas. Här i USA så bryter de ju upp klasserna och mixar om varje läsår, och i dotterns klass hamnade ett gäng tjejer som inte alls kommer överens. Så varit extremt mycket tjafs  och bråk. Dottern har tyckt att det har varit jätte jobbigt och ibland har hon blivit ofrivilligt indragen när vissa tjejer har varit arga på hennes bästa kompis och då istället har de hämnats på dottern och då har hon såklart blivit jätteledsen och hon har varit så trött när hon har kommit hem. 
 
Så därför tog lärarna och rektorn? Beslutet att flytta på bästa kompisen till dottern med förhoppning om att det ska bli lugnare i klassen. Dottern blev så klart förtvivlad då hon och bästa kompisen kommit superbra överens från första stund och fann varandra direkt. De andra tjejerna har inte riktigt släppt in då de har sina fasta bästa kompisar sedan tidigare.
 
Då de endast har 30! minuaters rast på hela dagen och klasserna är uppdelade i olika tider så ser dottern och hennes vän varandra aldrig längre. Och varit riktigt tufft för dottern då de andra tjejerna varit stentuffa mot henne denna veckan och velat att hon ska genomgå en massa test för att vara med i deras klubb.. Dessa test är förstås helt påhittade av tjejerna och ändras konstant. Bl.a. så har de sagt att dottern måste sluta vara tjejig och bli en tomboy om hon ska få vara med och leka hon får inte heller ha något rosa på kläderna....
 
Så jag hoppas verkligen det blir bättre på sikt och att hon får några nya bra vänner i klassen. Förstår verkligen att hon är ledsen och saknar sin vän. Inte lätt att komma ny till en skola där alla känner varandra sedan länge och finna sin plats. 
Visa fler inlägg